www.aliki-paros-greece.com 

Hoe te reizen naar Aliki op het mooie eiland Paros

Home

 

Algemene informatie

(vroeg boeken = goedkoop reizen)

 

Als u persoonlijk advies wilt over hoe naar Paros te komen stuurt u ons dan gewoon een vrijblijvende mail.   Misschien nadat u het onderstaande heeft gelezen komt u er zelf al uit.

U moet een beetje reizen om via Athene naar Paros te komen met de boot behalve als u doorvliegt met OlympicAir of AegeanAir maar het is de moeite waard en erg leuk. U zult van een heerlijke vakantie kunnen genieten zonder massatoerisme of grote hotels, zelfs in het hoog seizoen, juli en augustus. Het heeft niets te maken met bijvoorbeeld het massatoerisme van Spanje. Op Paros zijn er geen gebouwen of hotels met meer dan 3 verdiepingen. In Aliki (het dorp) is er niet eens een discotheek of iets dergelijks.

Om naar Griekenland te vliegen kunt u kiezen tussen de verschillende bestemmingen Athene, Mykonos of Santorini. Vanuit Athene kunt u door vliegen naar Paros met OlympicAir of haar partner AegeanAir. Dit duurt ongeveer 35 minuten en kost ongeveer 85 euro enkele reis. OlympicAir of AegeanAir vliegt 4 x per dag in de zomer maar het aantal zitplaatsen in dit toestel is beperkt. Dus hou er rekening mee dit op tijd te boeken. De veerboten gaan in de zomer vaker vanuit Athene naar Paros. De haven van Athene heet Pireaus. Het is gemiddeld 1,5 uur met de metro of bus 96 vanaf het vliegveld om er te komen. Als u rechtstreeks vliegt op Mykonos of Santorini dan kunt u alleen maar met de boot naar Paros toekomen. De veerboot van Mykonos duurt ongeveer 2 uur, die van Santorini en Athene ongeveer 4-5 uur met de gewone boot en ongeveer 3 uur met de Highspeed. Deze Highspeed boten zijn daarom ook iets duurder per zitplaats. Er is ook een andere haven op het vaste land dichterbij "Athene vliegveld" genaamd Rafina. Kijk op het internet (www.polostours.gr) voor de veerdiensten van Rafina naar Paros. Deze veerboten zijn over het algemeen kleiner dan de boten uit Pireaus (Athene).

De 15e augustus is een nationale griekse feestdag, met een groot feest op Paros vanwege de Maria viering in de kerk van Parikia (de haven van Paros). Veel Griekse mensen reizen zelf rond die tijd, en het zal moeilijk zijn om een kaartje te krijgen. Probeer deze datum te vermijden om te reizen. 

 

 

Vliegen naar griekenland

* Als u vanuit Nederland wilt reizen kunt u goed terecht bij Transavia, KLM, SwissAir, AegeanAir en Lufthansa. (TIP: Als u tijdig boekt en een beetje soepel kan zijn in de data, kunt u voor ongeveer 200 euro retour vliegen met Transavia. U kunt ook op de sites van Tix.nl, D-reizen, Vliegwinkel, Viva en Goedkoopste vliegtickets kijken. Dan krijgt u verschillende mogelijkheden.

* Als u vanuit Engeland reist dan vliegt EasyJet goedkoop rechtstreeks van alle grote vliegvelden naar  Athene en Santorini. Of bekijk de goedkope tickets site Viva.

* Als u vanuit Frankrijk reist is EasyJet ook mogelijk. Of bekijk de goedkope tickets site Viva.

* Andere landen bekijk de goedkope tickets site Viva.

 

Als u in Griekenland bent aangekomen en verder met de boot reist

 

Als u een aansluitende vlucht of boot op dezelfde dag wlit nemen, zorg dan dat u vroeg Griekenland aankomt. Als u in de middag aankomt is de kans groter dat het niet meer lukt om door te reizen naar Paros en u de volgende dag pas verder kan. Er is dan een hotel op loop afstand bij de luchthaven maar best prijzig. Als u de nacht om wat voor reden dan ook moet overblijven op het vaste land is het het beste, om de boot de volgende ochtend te nemen, al de nacht door te brengen in een van de twee havens Piraeus of Rafina. Boottijden veranderen nog wel eens maar in het algemeen gaan de boten van Pireaus naar Paros rond 06:00 - 07:00 uur in de ochtend, rond 12:00 uur en rond 17:00 - 18:00 uur. Tijdens het hoog seizoen zijn er meer boten, ook soms nachtboten met cabine, dat is een goede optie voor de terugweg. Kijk op deze site voor de boottijden en of reserveringen van bootkaartjes: www.polostours.grAls u met de boot wilt gaan, is het het beste om bij aankomst op de luchthaven u te laten informeren over de veerboten. U kunt daar ook uw bootkaarten kopen voor de heen en de terug reis. Wanneer u door de glazen deuren de kofferafhaalhal verlaat gaat u helemaal links en vind u daar een aantal kantoren die bootkaartjes te verkopen. Dan bent u zeker van een kaartje en de beste aansluiting voor de boot. Vergeet niet om u ook te leten informeren over de tweede haven Rafina. Vooral tijdens het hoog seizoen (juli / augustus) is het beter om de kaartjes op het vliegveld te kopen voor de boot dan pas in de haven. De taxi van het vliegveld naar de haven van Athene (Pireaus) kost ongeveer 40 Euro. Er is ook een goede bus- en metroverbinding tussen de luchthaven en Pireaus, en dit kost voor de bus ongeveer ongeveer 4 euro p.p. en voor de metro ongeveer 10 euro p.p. Bus X 96 gaat 24 uur per dag van het vliegveld naar Pireaus, vanaf het startpunt tot het einde. Bus X 95 gaat 24 uur per dag van het vliegveld naar het centrum van Athene, de laatste stop is op het Syntagma plein. Als u daar in een hotel wilt verblijven, kunt u ook nog wat tijd doorbrengen in het centrum van Athene en neemt u de volgende of een andere dag bus 40 van het Syntagma-plein naar Pireaus.

 

 Google kaart van Paros met Aliki gemarkeerd.

 

Als u in Griekenland bent aangekomen en verder wilt met het vliegtuig

 

De snelste manier om van Athene naar Paros te komen is met een aansluitende vlucht. Dit is alleen mogelijk met OlympicAir of partner AegeanAir en duurt ongeveer 35 minuten. Zij vliegen tot wel vier keer per dag. Kijk op de site van OlympicAir voor het vluchtschema. Telefoon in Athene van OlympicAir is 0030 210 966 6666. Als u via ons een hotel gereserveerd hebt dan kunnen wij het vervoer regelen naar uw verblijf of u kunt vanaf het vliegveld met gehuurd vervoer naar Aliki. Wilt u een auto of een ander vervoermiddel huren mailt u dan ruim van te voren zodat deze op tijd klaar gezet kan worden.

 

Hier een aantal hotels als u moet overnachten in Athene

Op deze site vind u vast wel een hotel dat voor u geschikt is in Piraeus. Vergeet u niet om een area in Athene aan te geven dit maakt het zoeken een stuk eenvoudiger: www.greekhotel.com

 

Als u via Mykonos of Santorini naar Paros wilt komen

Mykonos en Santorini zijn de twee dichtsbijzijnde eilanden met een internationaal vliegveld. Vanaf deze eilanden kunt u ook de boot nemen naar Paros. Van Mykonos naar Paros duurt ongeveer 2 uur en van Santorini naar Paros duurt ongeveer 4 tot 5 uur. De up to date reistijden kunt u ook vinden op de site van Polostours. Mocht u om wat voor reden niet dezelfde dag door kunnen reizen vanaf deze eilanden, geen nood ook hier zijn leuke hotels waar u voor één of twee nachten kunt verblijven. U omzeilt met deze keuze van reizen wel het zomers drukke Athene en u kunt meteen genieten van u vakantie, weliswaar op een ander grieks eiland.

 

Als u bent aangekomen in Paroikia, de haven van Paros

 

Paroikia havenplaats en hoofdstad van Paros

Als u bent aangekomen op Paros kunt u met de bus, taxi of gehuurde auto of iets anders naar Aliki.

* Een taxi van de haven naar Aliki kost ongeveer 15 tot 18 euro. Wilt u van te voren een taxi wilt bestellen om er zeker van te zijn er één te hebben in het hoogseizoen. Doe dit dan ongeveer 24 uur van te voren of wanneer u van te voren weet hoe laat de boot zal aankomen. Met onze vriend Kostas die taxichauffeur is kunt u in het engels het één en ander afspreken ook als u een taxi nodig heeft tijdens u verblijf op Paros. Zijn nummer is: 0030 69 8181 0654.

* Het busstation is direct naast de haven gelegen en een ritje naar Aliki kost ongeveer 3 tot 4 euro p.p. De bus gaat meerdere malen per dag op en neer. Aliki heeft een aantal bushaltes, als u de chauffeur vraagt een seintje te geven en u aangeeft welk hotel u verblijft zal hij vertellen wanneer u moet uitstappen. (Bustijden)

* Het is natuurlijk nog makkelijker als u van te voren een auto of iets dergelijks reserveert, deze wordt dan in de haven voor u klaar gezet. U bepaalt dan zelf wanneer u verder gaat misschien omdat u eerst Paroikia wilt bezichtigen of omdat u via de andere kant van het eiland wil rond rijden.

 

Mocht u besluiten de reis te gaan maken, dan wens ik u een goede reis en heten wij u van harte welkom in Aliki.

 

Home